Samen muziek maken en Montfoorters laten genieten van muziek is onze passie en het mooiste tijdverdrijf dat er is.

Wij bieden muziekbeleving in vormen waarbij muzikale uitdaging en het leveren van kwaliteit samengaan met een moderne eigentijdse aanpak en ontspanning.

Bij alles wat wij doen houden wij als motto “dat iedereen bij Carolus muzikale aansluiting moet kunnen vinden”. Jong en oud. Beginner en gevorderde. Leden die in een groep of individueel muziek willen maken. Bij Muziekvereniging St. Carolus kan iedereen dus zijn/haar muzikale ei kwijt.

De laatste jaren ligt er binnen de vereniging veel nadruk op het “kennis maken met muziek” van de Montfoortse jeugd. Wij willen jongeren interesseren voor muziek en natuurlijk voor onze vereniging en ze ook geïnteresseerd zien te houden.

Via onze muziekschool staan wij garant voor modern en professioneel muziekonderwijs. Wij kiezen er bewust voor om professionele, geschoolde docenten in te schakelen. Technieken wordt direct goed aangeleerd en de lessen worden in een moderne vorm aangeboden, die past bij de leeftijd en wensen van de leerlingen.

Wij streven ernaar een financieel gezonde vereniging te zijn. Wij hebben geen winstoogmerk. Lidmaatschapskosten, het huren van een instrument en lesgelden houden wij zo laagdrempelig mogelijk. Dat doen wij door sponsors en donateurs te werven en door het bieden van groepslessen.