MuzieKids maken kennis met instrument, voorspeelmiddag slagwerkleerlingen, aanschaf instrumenten, play-in.

MuzieKids maken kennis met instrument, voorspeelmiddag slagwerkleerlingen, aanschaf instrumenten, play-in.

MuzieKids maken kennis met instrument.

Vorige week zijn 83 kinderen begonnen met muzieklessen bij de docenten van onze muziekschool. In 10 lessen leren zij de beginselen van het spelen op een blaasinstrument, gitaar of slagwerk. Voor het eerst is dit jaar gitaar toegevoegd aan de keuzes. De animo voor het slagwerk en de gitaren was met name onder jongens erg groot. Gelukkig hebben we overgrote deel van de kinderen hun eerste of tweede keuze kunnen toewijzen.

Voorspeelmiddag slagwerk.

Op 3 februari staat de voorspeelmiddag van de slagwerk leerlingen van Patrick Streng op het programma. Er is weer hard geoefend. Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom op dit muzikale feestje in het Muziekcentrum van Carolus aan het Pastoor Spaanplein 9. Leuk voor de familie van de kids maar ook voor kinderen die overwegen om les te nemen. Kan je eens zien en horen hoe het er bij Carolus aan toe gaat.

Instrumenten aangeschaft

Recent zijn er weer drie gitaren aangeschaft met het sponsorgeld dat wij twee jaar geleden van de relaties van Kiremko ontvingen. Ook zijn er nog twee kunststof trombones aangeschaft. Negen kinderen krijgen nu les op kunststof trombones. Die zijn lichter en dus eenvoudiger te hanteren voor de jeugd.

 

Play-in

Op zaterdag  2 februari 2019 houdt de Harmonie van Carolus een play-in. Daar doen ruim 30 leden van de Harmonie aan mee en inmiddels 35 liefhebbers van buitenaf. Dat wordt dus een enorm gezelschap. We spelen een heel gevarieerd repertoire. Gonna fly now, Hymn of the Highlands, Pisa, Santana, the Pacific, Shirim en Celebration staan op het programma. Kom luisteren naar het slotconcert om 16:00 uur! Plaats van handeling ons Muziekcentrum aan het Pastoor Spaanplein 9 in Montfoort.

 

Categories: Nieuws

About Author