Kinderen van groep 5 van basisschool de Hobbitstee, Howiblo, Graaf Jan van Montfoort en Heeswijk maken in de klas en bij onze Muziekschool kennis met muziek. 

 

MuzieKids Montfoort is een ambitieus project waarbij jaarlijks 110 tot 130 kinderen op een aansprekende moderne manier kennis maken met muziek. Geen saaie “Algemene Muzikale Vorming” en blokfluiten, maar flitsende lessen in de klas, muziek maken op echte instrumenten en leren zingen en “rappen” op een manier waarbij je niet stil kan blijven staan.

 

 

Wij willen met dit project; op een niet-competitieve manier verbinding leggen tussen de kinderen (van de verschillende scholen onderling), hun ouders en de muziekvereniging Carolus, samen muziek maken en plezier beleven, een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen, een positief sociaal klimaat creëren en uiteraard kinderen interesseren voor muziekbeoefening bij Carolus.

Het project is met name mogelijk gemaakt door de jaarlijkse steun van hoofdsponsor Kiremko. Daarnaast had dit project niet kunnen draaien als wij ruim de helft van de instrumenten niet voor een gering bedrag zouden kunnen huren van “Stichting instrumentdepot” van “Stichting het Leerorkest” uit Amsterdam. En ook de bijdragen van de gemeente Montfoort, de Rabobank, Makelaardij Roelse en de BVM voor de aanschaf van instrumenten waren onontbeerlijk.

Op ons Youtube kanaal kan je kijken hoe het er bij het MuzieKids Montfoort project aan toegaat.

https://www.youtube.com/channel/UC_xzwcbrw9t8YgrDGGL_c6w